Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Untitled by KawaiiFuyu

Nimi Huvitutin Tohelo Väri ruunikko
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, ori Painotuslaji kouluratsastus
Syntymäaika 12.3.2015 Koulutustaso vaativa B
Säkäkorkeus 163 cm Kasvattaja Huvitutti
Rekisterinumero VH15-018-0808 Omistaja Sartza VRL-11260

Tohelo on miellyttävä ja ihastuttavan persoonallinen herra. Melko rauhallisena ja hyväkäytöksisenä herrasmiehenä se on saavuttanut suuren suosion niin ihmisten kuin hevosten keskuudessa meillä. Tohelo tulee toimeen niin ihmisten kuin toisten hevosten kanssa ongelmitta ja sen herttainen, huomiota kaipaava katse ei jätä ketään kylmäksi.

Jo tarhasta hakiessa Tohelo useimmiten tulee portille hakijaansa vastaan - ja jos ei, se antaa itsensä kuitenkin aina kiinni. Taluttaessa se on nöyrä ja rehellinen, kulkee hienosti ihmisen vierellä kuuliaisesti ympäristöään tarkkaillen. Tohelo viihtyy kun se saa olla huomion keskipisteenä, mikä näkyy myös hoitotilanteissa. Tätä oria ei ole pakko sitoa kiinni, mikäli hoitotilanteet järjestetään karsinassa, sillä se pääsääntöisesti seisoo tyynesti paikallaan nauttien tilanteesta. Käytävällä kiinni sidottuna se pörisee ja hörisee ympärillä oleville ihmisille tai hevosille, mutta edes tammojen läsnäolo ei saa tätä oria pois tolaltaan. Kaviot tämä ori nostaa puhdistettavaksi mallikelpoisesti ja pitää jalatkin hienosti itse ylhäällä, jotta tehtävä olisi hoitajalle mahdollisimman helppoa. 

Varustaessa Tohelo tyytyy yleensä kohtaloonsa, vaikka saattaakin toisinaan satuloidessa luimistella korviaan. Suitsiminen onnistuu ripeästi ja vaivatta.

Tohelo on siis tosiaan koulupainotteinen ja se onkin erittäin pitkälle koulutettu kapasiteetikas ratsu. Tohelo on hyvin miellyttämisenhaluinen ja tarmokas kilpahevonen, joka nauttii työnteosta täysin siemauksin. 

Ratsaille noustessa Tohelon kanssa saa tehdä alkulämmittelyiksi hieman töitä, sillä se ei ehkä ole kaikkein eteenpäinpyrkivin hevonen heti alussa, mutta reippaiden lämmittelyiden jälkeen tästä orista kuoriutuu reipas ja tahdikas, hyvin miellyttävä hevonen. Mitä haastavampia tehtäviä Tohelolle keksii, sitä paremmin se motivoituu työntekoon. Kilpatilanteissa Tohelo on oikea luottoratsu, sillä se ei arkaile uusissakaan maisemissa, vaan nauttii suunnattomasti kaikista kilpailutilanteista ja -matkoista. Tohelo on mukava hevonen myös matkustaessa, sillä se on rauhallinen, menee traileriin mielellään, kuten myös poistuukin sieltä. Se sopii hyvin seuraksi jollekin arkailevammallekin hevoselle, sillä tämä otus ei todellakaan turhia hötkyile. (Luonne © Jenny VRL-12948)

Untitled by KawaiiFuyu Untitled by KawaiiFuyu

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Töpiäinen

sh, m

ii. Pajun Rohmu

sh, tprt

iii. Saiturin Aapeli
iie. Levon Anna-Kaisa

ie. Ylpeä Matami

sh, m

iei. Soihdun Ritari
iee. Tähdenlennon Tellervo

e. Sovinnon Karoliina

sh, rn

ei. Keskiyön Toivo

sh, m

eii. Pakertajan Kaaos
eie. Pikku Myy

ee. Lipsahdus

sh, rn

eei. Hannelen Onnenpoika
eee. Vilhelmiina

Sukuselvitys-

VARSAN NIMI SYNTYMÄAIKA EMÄN NIMI
Huvitutin Lumitähti KRJ-II 15.8.2015 Villahaan Lumia
Huvitutin Turkanen 11.1.2016 Lakean Tähtisäde
Katanevan Meitikka 12.8.2017 Vähäpellon Metka
Katanevan Halorenki 2.10.2017 Vähäpellon Marenki
Katanevan Sulkavainen 7.10.2017 Seppäjärven Tuulitanssi

Kilpailutulokset

KRJ:n alaisia tuloksia yhteensä 49, joista voittoja 5.

Suomenhevosten ikäryhmäkilpailu 12/22 (5 + 3 + 6 = 14), rakennearvostelu III-palkinto

Päiväkirja

Laatuarvosteluun?  /  22.6.2018  /  kirjoittanut Sartza

Kilpailuhumu on jo jäänyt taakse ajat sitten, ja Tohelolla on peräti viisi jälkeläistä, joista kolme viimeistä ovat minut omistuksessa. Laatuarvosteluun vieminen kutkuttelee takaraivossa, mutta siihen olisi vielä hieman työtä jäljellä, että oria kehtaisi sinne roudata.

Tohelo on viettänyt nyt rauhallisempia päiviä ja eläkkeelle päästäminen tulisi kyseeseen, mutta se on toisaalta hyvä opetusmestari, mikäli joku haluaisi valmentautua tai muuten vaan opetella kouluratsastuksen saloja. Terveysongelmia ei ole ilmaantunut ja ori voisi hyvinkin jaksella pienimuotoisessa opetustoiminnassa.

Vain ratsastaja on tohelo  /  5.10.2017  /  kirjoittanut Sartza

Tohelo oli vähintäänkin hämmentynyt, kun pyysin siltä epäselvästi liikkeitä. Ori teki parhaansa, mutta jopa niinkin kiltti olento turhautuu ennen pitkää, kun ratsastaja ei hallitse käsien ja jalkojen yhteistyötä, painosta puhumattakaan. Omatkin hermot olivat koetuksella, kun kouluratsastus ei ottanut sujuakseen.

Kun Tohelo kaahotti lopulta jotain etäisesti pohkeenväistöä muistuttavaa pitkin kenttää ja aidan takana oleva yleisö meinasi tukehtua nauruun, päätin siirtyä vaativasta koulusta pelkkään läpiratsastukseen, mistä ori suoriutui omalta osaltaan loistavasti. Siirtymiset, tasapaino, suunnan vaihdot.. kaikki sujui. Ratsastajasta ei puhuta.

Viedessäni oria talliin loppukäyntien jälkeen harkitsin erittäin vakavasti hyvän valmentajan etsimistä. Kenties perehtyneempi ratsastaja kilpailuihin ei tekisi pahaa sekään.

Kuvat © ransu.kuvat.fi  |  Virtuaalihevonen.


Ajastaika on virtuaalitalli eli mikään ei tapahtu oikeassa elämässä.  |  Ulkoasu, tekstit © Sartza ellei toisin mainita  |  Etusivun kuva © VRL-03840
Kasvatus-sivun kuva © Suomen Hippos / Tuija Rauman

©2019 Ajastaika - suntuubi.com