Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nuppura by KawaiiFuyu

Nimi Nuppuran Neva Väri musta
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, tamma Painotuslaji kouluratsastus
Syntymäaika 12.11.2017 Koulutustaso vaativa B, 70 cm
Säkäkorkeus 158 cm Kasvattaja Miina VRL-14592
Rekisterinumero VH17-018-1961 Omistaja Sartza VRL-11260

--

-----

"Sen tilannetaju on ihan omaa luokkaansa, ja se lukee ihmisiä ja muita hevosia kuin lempikirjaansa: uudestaan ja uudestaan, tarkemmin ja tarkemmin. Se suhtautuu uusiin asioihin leikkisästi, ja kiperän tilanteen tullen hieman irroittelee ja pysähtyy vasta sitten miettimään, mikä oli homman nimi. Isänsä tavoin Neepu ottaa hyvin lunkisti hoitotoimenpiteiden aikana ja esittelee ulkona höyhenenkevyitä, tasaisia liikkeitään." - kasvattaja Miina

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Siipiratas

sh, m

KTK-I

ii. Sulervoinen

sh, trn

iii. Suur-Kaarle XIV
iie. Kanerva-Kerttu

ie. Hipsuvarvas

sh, rn

iei. Lentäjän Poika-Aarre
iee. Muunnelma

e. Taika-Tirriina

sh, rt

KTK-II

ei. Tellus

sh, vprt

eii. Taikuri-Tuukka
eie. Sikermä

ee. Villiina

sh, rt

eei. Viksu
eee. Pieni-Vappu

Sukuselvitys-

VARSAN NIMI SYNTYMÄAIKA ISÄN NIMI
- - -

Kilpailutulokset

-

Päiväkirja

KOTIUTUMINEN ALKAA, 20.6.2018, kirjoittanut omistaja

Talliporukka tuijotteli estoitta, kun tallimestari talutti trailerista ulos ensin kauniin, mustan tamman. Neepu jähmettyi haistelemaan ilmaa saatuaan kaikki jalkansa tasaiselle maalle ja hörähteli vähän empien läheisessä tarhassa olevalle Irjalle ja Marille. Irja hörisi ystävällisesti takaisin, kun taas Mari tyytyi luimimaan tulokkaalle ja vetäytyi takaisin heinäkasalle.

"Kuka haluaa viedä tämän talliin?" tallimestarimme kysäisi, ja hetken aikaa käytiin nopea väittely aiheesta. Lopulta porukan nuorimmainen, Lilli, sai kunnian tarttua tamman riimunaruun. "Vie se Vannin karsinaan", ohjeistin ja kävelin varmuuden vuoksi vierellä, kun kymmenvuotias tyttö talutti onnesta soikeana Neepua. Tamma kulki kiltisti rynnimättä lapsen edelle ja nuuski Lillin päälakea, kun pysähdyimme karsinan eteen.

Pieni apu oli paikallaan oven avaamisessa ja pian Neepu seisoi nätisti paikoillaan karsinassa, kun Lilli irrotti suojia ja minä pitelin varmuuden vuoksi narusta kiinni. Lillin lähdettyä toimittamaan suojia satulahuoneeseen, taputtelin vielä hetken tammaa ennen kuin otin riimun pois ja jätin sen mutustelemaan heiniä ja tutustumaan uuteen boksiinsa.

RATSAILLE, 30.12.2017, kirjoittanut kasvattaja

Neepusta on kasvanut upea, musta tamma! Sen ratsukoulutus aloitettiin kolmevuotiaana, ja jo aiemmin sillä harrastettiin ohjasajoa. Sen käytös on ollut toisinaan uhmakasta ja hieman ovelaa, mutta yhdessä Pilven ja Karolan kanssa olemme saaneet nuorukaisen aivojumpalle jonkinlaisen tolkun ja toimen. Tärkeänä täällä tallissa ollaan pidetty sitä, että Neva tottuu kaikenlaiseen menoon ja vilskeeseen eikä pelkää kohtaamiaan ihmisiä, eläimiä tai koneita.

Neepu on valmis aloittamaan kilpailu-uransa. Eläinlääkäriltäkin se sai puhtaat paperit, mitä nyt hampaita tulee raspata keskimääräistä useammin ja pitää hyvää huolta erityisesti tamman purukalustosta, ettei takahampaisiin synny reikiä. Se viihtyy hyvin Lamian, uuden shetlanninponitamma Louisen ja russponi Liikkiksen kanssa metsätarhassa, jossa sillä riittää tekemistä. Sen liikkeet ovat kehittyneet upeiksi, mutta tamma on nelivuotiaana vielä melko raaka ratsu. Sen ratsastamisesta on siivottava pois vielä kaikki ylimääräinen häseltäminen, joka häiritsee sitä suorittaessa.

SYNTYMÄPÄIVÄ, 12.11.2017, kirjoittanut kasvattaja Miina

Aamu oli kolea. Tiesimme, että Tirri oli näyttänyt varsomisen merkkejä, joten Pilvi oli jäänyt yöksi valvomaan. Löysin hänet karsinan edestä nukkumasta.

Hölmistynyt pikkuturpa työntyi karsinan oven välistä, ja Tirri rouskutti yöheiniään onnellisena. Tallin ensimmäiselle kasvatille annettiin nimeksi Nuppuran Neva, ja se pääsi ensimmäisenä päivänkoittonaan ulkoilemaan ensilumeen, joka oli pysynyt maassa tähän asti. Takaisin lämpimään sen piti päästä äkkiä, juoksujalkain, ja pian tammavarsa kuukahti oljille maailman onnellisimpana hevosena.

 

Kuvat © ransu.kuvat.fi |  Virtuaalihevonen.


Ajastaika on virtuaalitalli eli mikään ei tapahtu oikeassa elämässä.  |  Ulkoasu, tekstit © Sartza ellei toisin mainita  |  Etusivun kuva © VRL-03840
Kasvatus-sivun kuva © Suomen Hippos / Tuija Rauman

©2019 Ajastaika - suntuubi.com